vineri, 23 septembrie 2011

Prajitura cu mere si bezea


Ieri am gatit desi am zis ca gata nu mai gatesc:) nu ma pot abtine sa nu fac ceva acolo cat de mic :D dar de mancat nu am mancat decat o bucatica pentru ca am inceput ceva cu Andreea Eyya si inca alte cateva fete(mai multe detalii peste o luna:D)
Prajitura ''circula'' prin casa pe la mine de cand sunt mica,mama o facea mai mereu alaturi de placinta,crema de zahar ars si cornulete.
Ingrediente:
4 galbenusuri
0 cana de zahar(200 gr)
un pachet margarina Rama maestro
faina cat cuprinde
1 praf de copt
esenta de vanilie/lamaie
coaja de portocala
1-2 kg mere


Merele se curata,se dau prin razatoare si se calesc cu o lingura de zahar(si scortisoara cui ii place) cateva minute.
Cele 4 galbenusuri se bat bine cu zaharul,apoi se incorporeaza margarina(trebuie sa fie la temperatura camerei),se adauga praful de copt,esentele si coaja de portocala,faina cat sa iasa un aluat lipicios.Se unge o tava cu unt si se intinde aluatul cu mainile mereu cu faina ca sa nu se prinda.Se adauga merele calite peste aluat si bezeaua din cele 4 albusuri ramase si batute foarte foarte bine.Se da la cuptor pana se rumeneste bezeaua de deasupra(circa jumatate de ora)

O zi frumoasa!
XOXO
Marra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu