joi, 5 aprilie 2012

Prajitura Arlechin




Prajitura asta o facea mama cand eram eu mica si imi aduc aminte cu drag de dulceata de visine si de copilarie.Este usor de facut si foarte buna(mie imi place la nebunie combinatia de aluat cu bezea si nuci).

Ingrediente
250 gr margarina
3 oua
200 gr zahar
faina cat cuprinde(trebuie sa iasa un aluat lipicios un pic)
200 gr nuci taiate grosier
un borcan de dulceata(de care vreti dar merge cu cea mai acrisoara)
1 praf de copt
esenta de vanilie

Se separa albusurile de galbenusuri(albusurile se vor bate bezea).Se amesteca ouale cu zaharul pana nu se mai simte zaharul deloc si apoi se adauga margarina taiata cubulete .Cand se amogenizeaza compozitia se pune praful de copt si faina cate o lingura.Tineti minte ca trebuie sa fie lipicios aluatul.
Cand obtineti componenta care trebuie ungeti o tava cu unt sau o tapetati cu hartie de copt si cu mainile pline de faina intindeti aluatul .Dati tava la cuptorul preincalzit pana creste un pic aluatul si devine aurie pe margine dupa care adaugati peste aluatul cald dulceata dorita ,bezeaua foarte bine batuta si nucile.Introduceti din nou la cuptor pana se face si bezeaua.

Have a great day!

Marra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu