miercuri, 8 februarie 2012

Tavalita cu cocos si nuca




Ingrediente blat:
120 gr faina
3 oua
120 gr zahar
60 gr amidon
10 gr unt topit
1 praf de copt
1 plic zahar vanilat
esenta de vanilie/lamaie
coaja de la o portocala/lamaie

Ingrediente glazura:
100 gr ciocolata
130 ml lapte
50 gr zahar pudra
70 gr cacao
10 gr unt
120 gr cocos


Batem ouale cu mixerul 5 minute,apoi adaugam zaharul si amestecam pana se dizolva zaharul.Adaugam faina cernuta cu praful de copt,zaharul vanilat,amidon,amestecam bine si punem untul topit si esentele+ coaja de portocala.

Preincalzim cuptorul la treapta 3,turnam compozitia intr-o tava mai mare tapetata cu foaie de copt sau unt si dam la foc pana trece testul scobitorii(scobitoarea trebuie sa iasa curata)

Pentru glazura:se amesteca intr-o cana zaharul pudra cu cacaoa.Punem laptele ,ciocolata si untul intr-un vas pe bain marie.Lasam sa se topeasca ciocolata si apoi adaugam amestecul de zahar si cacao.Se lasa cateva minute sa fiarba.

Taiem pandispanul cum dorim,bucati mai mici sau mai mari,pe care le dam prin glazura si apoi prin nuca de cocos sau miez de nuca.Se lasa la frigider cateva ore.

Have a great day!

Mara



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu