marți, 7 februarie 2012

Prajitura inimioara



Pentru ca se apropie Valentine's day o sa incerc sa va arata cateva retete pe care le puteti gati pentru cei dragi.Prajiturica aceasta seamana cu o negresa dar este mai aerata si mai fina,cu un gust intens de ciocolata neagra si portocale:X
Ingrediente:
150 gr faina
100 gr ciocolata neagra 72% cacao
50 gr ciocolata cu crema de portocale
100 ml lapte
2 oua
esenta de vanilie
coaja de la o portocala
1 pachetel de praf de copt
50 gr unt
100 gr zahar

Pentru decor am folosit un plic  de glazura de la Doctor oetker dar puteti topi ciocolata alba si adauga un pic de colorant alimentar.

Pentru primul pas trebuie sa topim ciocolata :laptele se pune pe foc impreuna cu ciocolata si se amesteca pana se topeste toata apoi se lasa sa se raceasca.
2.Cele 2 oua se bat bine cu zaharul pana devin spuma,se adauga untul topit si ciocolata topita.Se bate bine cu mixerul ,se adauga faina cernuta inainte cu praful de copt ,esenta de vanilie,coaja rasa de la portocala.
3.Se tapeteaza o tava de prajituri(folositi una mai mare pentru ca aveti compozitie destula) cu foaie de copt si se da prajitura la cuptor pana creste si trece testul scobitorii.
4.Se lasa sa se raceasca si apoi se orneaza cu glazura.Iertati-mi inimile chinuite dar formele mele sunt din plastic, prajitura a crescut destul de mult si nu am reusit sa le tai foarte bine.



Have a great day!
Marra









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu