Din nou acasa,din nou nestiind ce sa gatesc.Tortul egiptean de pe www.haisagatim.ro mi s-a parut a fi alegerea potrivita :D Desi nu a iesit foarte aspectos pentru ca am facut foile cam subtiri ,va asigur ca a fost...Yammmmyyy!!!!!
Foile:
Pentru o foaie(ne trebuie 3 foi de x3)
2 albusuri
2 linguri de zahar
1/2 lingura de faina
40 g nuci macinate
Pentru crema 1:
6 galbenusuri
6linguri de zahar
340 ml lapte
2-3 linguri amidon (mie nu mi s-a prins crema cu 2 asa ca am pus 3 linguri)
170 g unt nesarat
esenta de vanilie
coaja de portocale optional
Pentru crema 2:
200 ml frisca
150 g zahar
120 g nuci tocate grosier
Foile:se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul si se bate pana acesta se topeste. Amestecam faina cu nucile macinate si o adaugam la compozitia de albusuri. Punem hartie de copt pe fundul unei forme cu diametrul de 24 cm, intindem frumoas foaia si coacem la foc mic timp de 25 minute(sau pana incepe sa capete o culoare aurie). Intre timp ne pregatim de a 2-a foaie si apoi a 3a.Lasam cele 3 foi sa se raceasca
Crema 1:cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon , zahar si laptele adaugat treptat. Punem craticioara pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa continutul ca si o budinca, apoi luam de pe foc crema si o lasam sa se raceasca .Cand s-a racit potrivit se adauga untul taiat bucatele si coaja de portocala.
Crema 2: topim zaharul si apoi il turnam in strat subtire pe o tava unsa cu putina grasime sau pe o foia de hartie de copt(puteti face si ornamente din zahar pentru a orna). Lasam sa se raceasca si il dezlipim usor, apoi il zdrobim ( punem bucatile intr-o punga de plastic si le batem cu sucitorul.Batem frisca tare si adaugam caramelul zdrobit si miezul de nuca ( alune ) zdrobit si el.
Asamblam tortul astfel; punem prima foaie, 1/3 din crema de vanilie,1/3 din frisca. Procedam la fel in continuare si cu celelalte foi. Ultimul strat va fi de frisca.
Se da la frigider cateva ore si pofta buna!
Have a great day!
Marra
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu