vineri, 30 decembrie 2011

Faguri







Pentru faguri:
4 oua
250 gr zahar
250 ml lapte
250 ml ulei
i praf de copt
faina cat cuprinde
esenta de vanilie/lamaie
coaja de la o portocala

Pentru crema:
400 ml lapte
5 linguri cacao
4 linguri faina/amidon
5 linguri zahar
50 gr unt
nuca macinata si biscuiti
esenta de vanilie

Ouale se mixeaza cu zaharul ,se adauga laptele,uleiul,esentele si coaja de portocala dar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt(aveti nevoie de un aluat pe care sa-l puteti modela dar totusi sa se lipeasca un pic de maini)
Cu mainile unse un pic cu ulei se formeaza mici bilute de aluat care se pun in forma de faguri(eu asta am avut dar se pot face si la aparatul de waffle) pe care o puneti pe ochiul de la aragaz pentru a se incalzi.Va dati seama ca sunt gata dupa culoarea aurie pe care o capata.Ii lasati sa se raceasca si daca vi se par tari umpluti cu crema si lasati o zi la rece se vor fragezi si vor fi numai buni.

Crema :
Intr-un vas se pun cele 5 linguri de cacao, faina,zaharul, zaharul vanilat si putin lapte rece.Se amesteca bine ,se toarna restul de lapte si se pune crema pe foc,amestecand mereu pana cand incepe sa se ingroase.Cand are consistenta dorita se da deoparte ,se lasa sa se raceasca, se gusta(vedeti daca e destul de dulce)si se amesteca cu 50 gr unt taiat bucatele plus biscuiti macinati sau nuca.

Se ung fagurii cu aceasta crema,se dau marginile prin nuca macinata si se mananca cu mare pofta cativa atunci!:))

Have a great day babes!

Marra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu