sâmbătă, 24 decembrie 2011

Craciun fericit!




Fursecurile le-am facut ieri si am muncit la ele 4 ore:))Au iesit cam 50 bucati daca le faceti mai micute .Reteta am gasit-o pe blogul Laurei Sava(http://savalaura.blogspot.com/2011/01/flori-de-gheata-cu-perle-de-zahar.html) si sa nu va speriati daca o sa vedeti compozitia pentru maioneza:P asa e reteta dar ies niste fursecuri foarte gustoase:D

Pentru aluat:
- 3 galbenusuri fierte
- 1 galbenus proaspat
- 100 g. zahar pudra
- zahar bourbon,esenta de vanilie,coaja de portocala
- 250 g. unt
- 250 g. faina
- puteti folosi si cacao pentru aluat bicolor(eu nu am folosit pentru ca am facut stelute pe care le-am ornat ca pe niste fulgi)

Pentru glazura:
-zeama de lamaie
-colorant alimentar rosu/albastru
-zahar pudra
-glazura de ciocolata

Galbenusurile fierte se zdrobesc cu o furculita si se amesteca cu galbenusul crud,100 grame zahar pudra,esenta de valinie,zaharul bourbon si coaja de portocale.
Untul, rece, se taie bucati si omogenizeaza cu faina; compozitia rezultata se amesteca cu crema de galbenusuri. Aluatul se infasoara in folie si se da la rece pentru minim 30 minute(eu l-am tinut 2 ore cat am facut eclerele)
Se intinde apoi pe o planseta tapetata cu faina si se decupeaza formele dorite.Se incalzeste cuptorul la treapta 4(200 grade) si se coc pentru 10 minute.
Se scot si se lasa sa se raceasca bine pentru a nu se topi ornamentele de zahar!

Se amesteca sucul de lamaie si zaharul ,se adauga un strop de colorant si se pune intr-o punga careia ii facem o gaurica.Mai departe depinde doar de imaginatia fiecaruia:D
Eu am folosit si glazura de ciocolata si au iesit foarte buni:X

Va urez un craciun fericit alaturi de cei dragi,cat mai multa sanatate si iubire si muuulte cadouri de la Mos Craciun!V-am pupat

Marra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu