vineri, 2 martie 2012
Tort cu iz de primavara
A venit primavara oficial,neoficial e destul de departe.Astazi m-am trezit foarte devreme pentru gati ceva dulce pentru mama ,deoarece a fost ziua ei pe 25 februarie si eu nu am fost acasa.Aveam niste mascarpone prin frigider ,asa ca mi-am zis ca ar merge ceva usor,fructat ,acompaniat de lalele mamei.
Reteta este alcatuita din mai multe retete din care am luat cate ceva .
Ingrediente blat:
4 oua
75 gr faina
100 gr amidon
150 gr zahar
20 gr cacao
zahar vanilat
esenta de vanilie
3 lingurite praf de copt
Ingrediente crema:
200 gr mascarpone
200 gr frisca
1 pliculet gelatina
3 linguri zahar pudra
Ingrediente glazura
compot de cirese(sau alte fructe)-300 ml
1 pliculet gelatina
Prima data facem blatul:cele 4 oua se bat bine cu zaharul ,pana isi dubleaza volumul si se adauga esenta de vanilie.Separat cernem faina cu amidonul , praful de copt si cacaua.Se incorporeaza amestecul solid cu cel lichid ,amestecandu-se incet pana se omogenizeaza compozitia.Se tapeteaza o tava (cel mai bine detasabila)cu hartie de copt si se da compozitia la cuptor (preincalzit normal-180 grade celsius) pentru 20-30 de minute(sau pana iese paiul de chibrit curat)
Il lasam sa se raceasca complet inainte de a-l folosi.
Pentru crema:batem frisca cu cele 3 linguri de zahar pudra si punem cate o lingura de mascarpone ,apoi iar batem bine,pana nu se mai vad sau se simt cocoloase prin compozitie.
Gelatina o pregatim comform instructiunilor de pe spate si o incorporam in crema.
Cand s-a racit complet blatul il taiem in 2,iar unul dintre blaturi il punem in tava detasabila ,peste care adaugam jumatate din crema de mascarpone.Al doilea blat se taie intr-un cerc mai mic,se insiropeaza cu compot si se aseaza peste primul strat de crema.Cealalta jumatate de compozitie se pune la final ,acoperind totul.Se da la frigider 2 ore.
Glazura de gelatina se pregateste dupa ce trec cele 2 ore:ciresele se taie in 2 si se aranjeaza dupa preferinta,apoi se adauga compotul in care a fost adaugata gelatina(preparata dupa cum scrie pe ambalaj).Se da la frigider cateva ore sau chiar o zi intreaga.
Have a great day!
Marra
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu