luni, 1 august 2011

Rings












O teorie spune ca romanii au fost primii care au folosit inele de orice fel, nu doar pentru a lega oamenii de clasa lor sociala, ci si de partenerii de casatorie. La ceremonia de logodna, logodnicul dadea un inel simplu de fier, familiei miresei, ca un simbol al angajamentului sau si al capacitatii sale financiare.
La inceput ceremonia de logodna era mai elaborata si mai importanta decat cea de casatorie, care era o simpla implinire a angajamentului de logodna. Mult mai tarziu, in crestinism, inelul a inceput sa faca parte din ceremonia de nunta.
Astazi inelele fac parte din cutiuta cu bijuterii a fiecarei femei,chiar daca e vorba de inele finute cu perle,inele de logodna cu o singura piatra(si cele mai norocoase cu diamant)sau inele masive de diferite forme,culori si marimi,impletite,gravate,facute handmade,din aur,argint,platina sau chiar plastic .Detin si eu cateva dar sunt mai degraba fana a inelului tip verigheta,lat decat a celui finut, dragut cu fundite si inimioare.Si mereu sunt intrebata ironic''dar gata vrei sa te casatoresti ?'' dar pentru mine inelul lat semnifica putere si independenta asa ca mereu raspund''Da !with me ,myself and i''
Kisses and have a great day!

Marra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu