joi, 4 august 2011

Pearls










Perlele mereu vor fi considerate un simbol al elegantei ,dand o nota de rafinament celei care o poarta(normal ca si tinuta trebuie sa fie adecvata).
Criteriile in functie de care se stabileste valoarea unei perle: diametru,greutate, orient, culoare, stralucire si forma. Greutatea perlelor se masoara in grani (nu este acelasi lucru cu gramul). 1 gran = 0.05 grame(1gram = 20 grani).

Gradul de stralucire este dat de stralucirea unei pete de lumina care se reflecta pe suprafata perlei, cu cat acest contur este mai mare cu atat stralucirea e mai buna. Irizatiile sidefului din care este alcatuita perla poarta denumirea de orient. Asa cum s-a mentionat, perlele aumai multe culori, insa cele mai valoroase sunt roz, alb-argintiu, crem,auriu, bleu-gri si negru.

Forma este un alt criteriu important de evaluare. Cele mai apreciate si,in consecinta, cele mai valoroase sunt perlele rotunde, sau in forma de picatura. Acestea sunt in general si mai rare, si de aceea si pretul lor este mai mare. Apreciate sunt si cele rotunde aplatizate, denumite buton. Cele care au o forma neregulata poarta denumirea de baroc, fiind mai des intalnite si cu o valoare mai mica.
http://www.eva.ro/moda/accesorii/mic-ghid-despre-perle-articol-2741.html

Have a great day!

Marra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu