vineri, 22 iulie 2011

Choco addicted
Pentru toti chocolate addicted:D
Este un analgezic natural
Ciocolata poate înlocui cu succes medicamentele folosite în mod normal împotriva durerii, susţin cercetătorii americani de la Universitatea din Chicago.
Studiile derulate pe 2.000 de voluntari au arătat că aceştia resimt durerile la o intensitate mult mai mică după consumul câtorva tablete de ciocolată.
Oamenii de ştiinţă au explicat că acest desert stimulează o anumită zonă din creier, denumită ştiinţific raphe magnus, care ne ajută să uităm de durere pentru moment.

Scade riscul bolilor de inimă

Persoanele care au suferit un atac de cord trebuie să mănânce ciocolată neagră de trei ori pe săptămână, recomandă specialiştii de la Centrul Medical Deaconess, din Boston.
Potrivit cercetătorilor, antioxidanţii conţinuţi de cacao scad riscul de a face un nou infarct miocardic. De asemenea, şi rata accidentelor vasculare este mai mică, datorită conţinutului de teobromină.
Estompează ridurile fine
Cercetătorii Institutului Dermatologic European din Londra au observat că ciocolata neagră poate reduce ridurile. De puţin timp, ciocolata se regăseşte şi în SPA-uri, sub formă de terapii care includ împachetări şi masaje, destinate reducerii centrimetrilor.
Tot pentru lupta împotriva kilogramelor ar putea fi folosită şi noua ciocolată verde, prezentată la un târg de dulciuri din Spania. Aceasta este identică la gust cu ciocolata amăruie şi este bogată în aminoacizi şi în spirulină.

Împiedică absorbţia calciului
Acidul oxalic şi acidul fitic, prezenţi în ciocolată, pot forma compuşi împreună cu calciul, împiedicând absorbţia acestuia în organism.
Astfel, deşi unele ciocolate conţin lapte, calciul nu poate fi asimilat în mod optim din cauza acidului oxalic, care nu permite nici măcar absorbţia sa parţială, inducând excreţia imediată, prin transpiraţie sau prin urină. În concluzie, dacă ai probleme cu asimilarea calciului, indicat ar fi să limitezi consumul de ciocolată.

Albă vs. neagră

Praful de cacao este materia primă în prepararea ciocolatei. Alături de cacao, renumită pentru efectele sale asupra sănătăţii, în ciocolată se regăsesc o serie de substanţe cu rol antioxidant.
Cu cât ciocolata este mai bogată în alte ingrediente (lapte, fructe, cereale), cu atât efectul antioxidant este mai redus. Ciocolata albă îşi datorează culoarea tocmai lipsei prafului de cacao, fiind produsă doar din unt de cacao şi din alte arome. Astfel, beneficiile aduse sănătăţii lipsesc.

Sursa:http://www.adevarul.ro/societate/sanatate/alimentatie

2 comentarii:

  1. Dar atentie la nr maaaare de calorii..o ciocolata are in jur de 500 de kcal.
    M-ai terminat cu pozele..salivez:D

    RăspundețiȘtergere
  2. stiu ca are multe calorii..dar e atat de buna:X:X:Xda dependenta:))

    RăspundețiȘtergere