sâmbătă, 12 mai 2012

Tarta cu capsuni si piersici




Aluat:
250 g faina
150  g bucatele de unt rece
75 g zahar
1 sare
1 ou

Crema
un plic budinca de la Dr.Oetker
500 ml lapte
50 gr ciocolata alba

un compot de piersici
500 gr capsuni
un plic Tort Gelee de la Dr.Oetker

Se amesteca toate ingredientele cu mixerul (untul trebuie sa fie foarte rece). Se infasoara in folie si se tine la frigider cca. 30min.( puteti sa-l lasati cateva ore, se va face mai fraged).
Se intinde o foaie de aluat si  se tapeteaza cu ea o forma de tort(26 cm), ridicand o margine inalta. Blatul se inteapa in mai multe locuri. Se aseaza deasupra o bucata de hartie de copt peste care se repartizeaza boabe de fasole uscate( sau paste), pentru ingreunat. Se coace astfel blatul cca. 20 min.; apoi se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Se prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj(daca vreti sa nu se faca pojghita aceea deasupra puneti o bucata de folie transparenta peste vasul in care se afla budinca)
Se amesteca budinca cu ciocolata si se adauga peste blatul de tarta.
Dupa ca s-a racit crema,se taie fructele si se orneaza dupa imaginatie si daca doriti puteti pune si un plic de Tort Gelee pentru a nu se oxida fructele si lasati la frigider cateva ore.Pofta buna!

Have a great day!

Marra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu