duminică, 13 mai 2012

Cheesecake cu piure de capsuni





Pentru ca ieri am avut o energie de-mi venea sa imi transform bucataria intr-o cofetarie,dupa ce am terminat tarta cu capsuni si piersici m-am apucat sa fac cheesecake.Mie imi place foarte mult aceasta prajitura si ca sa-i mai domoleasca din gustul dulce ,am facut si un piure de capsuni :D

Pentru blat:
-200 gr biscuiti(nu am avut digestivi ,am folosit din cei obisnuiti)
-60 gr unt topit

Pentru crema de branza:
400 gr branza de vaci
8 linguri de zahar
un pliculet zahar vanilat
esenta de vanilie/coaja de lamaie
2 oua
50 gr ciocolata alba topita

Pentru piureul de capsuni
200 gr capsuni
2 linguri zahar pudra

 Se pregateste o forma cu pereti detasabili de 24 cm. diametru si se unge bine cu unt.Se porneste cuptorul si se fixeaza la 200 de grade Celsius.
Biscuitii se sfarama cat mai fin, se pun intr-un castron ,se topeste untul si se toarna peste biscuiti. Se amesteca cu grija biscuitii cu untul topit si apoi se toarna in forma pregatita.Acets blat se baga la cuptor 10 minute si se lasa deoparte pana facem crema de branza.

Branza de amesteca cu zaharul ,ouale si ciocolata alba topita.Se adauga apoi esenta de vanilie si coaja de lamaie.Se amesteca bine si se pune aceasta compozitie peste blatul de biscuiti.Cheesecake-ul se coace la 150 de grade celsius timp de o ora.Se lasa sa se raceasca dupa ce o scoateti din cuptor(puteti sa o puneti si la frigider cateva ore)
Se serveste cu piureul de capsuni(200 gr capsuni +2 linguri zahar pudra date prin blender )

Have a great day!

Marra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu