sâmbătă, 30 iulie 2011

I adore lace!

















Arta fabricarii dantelei a aparut cu mult timp in urma. Desi nu se cunoaste cu certitudine cand si unde a aparut aceasta arta, Italia este considerata locul ei de nastere. Concurenta dintre manufacturile italiene si cele din Flandra sau Franta a determinat evolutia tehnica si stilistica a dantelariei. In Suedia, primele aricolele despre dantela sunt legate de numele St. Brigita din Vodsten, care le-a invatat pe calugarite aceasta arta. Asa-numita "dantela cu ciocanele", a carei origine este disputata intre Italia si Flandra, cunoaste o mare dezvoltare in Franta lui Ludovic al XIV-lea, cand se dezvolta manufacturile de lux. In secolul al XVIII-lea, la Bruxelles apar piese mixte si cele numite aplicatii, combinatii ale celor doua tehnici de lucru, cu ac si ciocanele.
Fabricantii de dantela din Venetia, Genova si Milano au ramas faimosi pentru arta lor. Inca inainte de sfarsitul secolului al XV-lea, fabricantii de dantela din Venetia au devenit celebri pentru modelele lor geometrice complicate, care gradat au fost imbunatatite prin modele ce reprezentau diferite animale sau figuri umane. In timp, fabricantii s-au perfectionat si au inceput sa realizeze modele in diferite culori si chiar modele din aur sau argint combinate cu dantela. In jurul secolului al XVII-lea nu exista vesmant de om bogat fara dantela. Si nebunia a inceput: cravate, gulere, manusi, partea de sus a pantofilor, decoratii pentru trasuri, paturi, tronuri, mobila si altare, toate avand ca accesoriu atragatoarea dantela.
Victoria'™s Secret este cea mai renumita companie care se ocupa de fabricarea lenjeriei. Se pare ca Regina Victoria a Marii Britanii a inventat sutienele de dantela elastice. De ce? Din mare iubire pentru Printul Albert si pentru a-si pastra senzualitatea. Inspirata de pasionalul hobby al Majestatii Sale, firma Victoria’s Secret a combinat finetea regala cu comercialul. Si astfel a reusit sa se lanseze ca brand de succes prin anii 70, folosind o metoda neortodoxa: un singur magazin ascuns pe una din strazile din centrul metropolei San Francisco, afisand imaginea unei case de placeri. Astfel, femei care defilau doar in dessous-uri, in spatele unor geamuri asezonate cu draperii din catifea rosie au ridicat Victoria's Secret la rangul de cea mai luxoasa firma de lenjerie de pe planeta.

Sursa:http://www.jurnalul.ro/jurnalul-de-duminica/jurnalul-national/tentatii-dantela-vesnica-ispita-a-timpurilor-20477.html

vineri, 29 iulie 2011

My first dress






Am facut prima mea rochita ,de care sunt extrem de mandra :D
Sunt intr-o relatie cu masina mea de cusut ,pe care o ador si care nu m-a dezamagit spre deosebire de alte ''chestii'' cu care am fost intr-o relatie:))(stiti la ce a refer:)Aceasta rochitica e prima dintr-un sir de rochitele si fustite:D
Sper sa va plac!V-am pupat!

Rochitica marimea S realizata dintr-un material elastic care se muleaza frumos pe corp.Unicat!
Pret 35 ron

joi, 28 iulie 2011

Coral and lace




Fundita/Papion din material coral cu dantela neagra.Unicat!
Pret 7 ron

Set brose ''Candy''




Set brose''Candy'' face parte din colectia ''Like a doll''
Pret 20 ron

Cercei ''Babby doll''




Cercei''Babby doll'' realizati din material de culoarea piersicii pe care am cusut margelute turcoaz si am atasat accesorii pentru mai multa eleganta.Fac parte din colectia''Like a doll''
Pret 15 Ron

Tag This or That




Buna fetelor!Am primit un tag super simpatic de la Ale(http://happyaccesories.blogspot.com/ -Check her out si o sa fiti vrajite de culorile din care face minunatii)
Am postat si cateva poze cu ojele mele dragi de care nu ma pot desparti (cu toate ca am destul de multe:))si imi tot cumpar:))
V-am pupat si sa aveti o zi super!


MAKE-UP

Blush or bronzer -sincer eu nu folosesc nici blush nici bronzer
Lipgloss or Lipstick –lipgloss & lipstick(mai ales nuante de roz:X)
Eyeliner or mascara – mascara &euliner(Rimmel London-din tot ce am incercat e cel mai bun pentru mine)
Foundation or concealer – foundation
Neutral or color eyeshadow – neutral
Pressed or loose eyeshadow – pressed
Brushes or spongses –brushes

NAILS

OPI or China Glaze – eu sunt fana Mini Colorama,gabrini,Chissa,Farmec.Sunt mult mai ieftine,au niste culori extrem de frumoase si prespun ca nu difera foarte mult de alea scumpe(doar firma care face toata treaba:P)
Long or short – short de cele mai multe ori
Acrylic or natural – naturale
Brights or darks –brights vara,darks iarna
Flower or no flower-in functie de dispozitie(pot sa port french o luna de zile si apoi numai modele sau culori neon de se sperie mama:))


BODY

Perfume or body splash – parfum
Lotion or body butter – lotiune atunci cand imi amintesc:))
Body wash or soap – body wash
Lush or other bath company – Balea,Nivea si Avon


FASHION

Jeans or sweat pants – both of them
Long sleeve or short –short
Dresses or skirts – sunt innebunita dupa rochite.mi-as cumpara zilnic:X dar am si fuste multe:P
Stripes or plaid - stripes
Flip flops or sandals – sandale (am colectie de sandale de vara,cele mai multe cu tocuri ametitoare de se mira mama ca inca nu mi-am rupt picioarele)
Scarves or hats –Esarfe(cand imi aduc aminte pe unde le-am pus)
Studs or dangly earrings – am peste 100 de perechi de cercei de toate felurile si culorile,deci chiar nu conteaza:))
Necklaces or bracelets –bratari sa zicem(foarte rar)-am un ceas primit cadou de la mama mea pe care nu-l dau jos si care tine loc de bratari:P
Heels or flats –HEEEEEEELLLLLSSSSSSSSSSS!:)))
Cowboy boots or riding boots – riding boots
Jacket or hoodie – jacket


HAIR
Curly or straight-mie imi place indreptat desi toata lumea zice ca e mai frumos parul meu ondulat natural de la mama lui:P De vreo 3 sapt nu l-am mai indreptat pentru ca vreau sa mai creasca si parca am inceput sa ma obisnuiesc cu el cret:P
Bun or ponytail – ponytail
Bobby pins or butterfly clips – bobby pins
Hair spray or gel – il dau doar cu ceva de la avon pt stralucire(nu m-am impacat niciodata cu produsele de styling)
Long or short – long
Light or dark – dark
Side sweep bangs or full bangs –side sweep bang
Up or down – parul lasat sa vta vantul prin el:))


OTHERS

Rain or shine – Imi plac la fel de mult amandoua
Summer or winter – Winter(sunt o fiica a zapezii:D)
Fall or spring – Fall
Chocolate or vanilla – chocolate addicteddddddddddd!!! muha ha ha ha ha!
East coast or west coast – as vrea pe east coast sa traiesc intr-o buna zi:P

Bentita''Like a doll 2''




Bentita ''Like a doll 2'' realizata din material moviu impletit pe care am cusut floricele din material de culoarea piersicii si margelute turcoaz.
Pret 16 Ron

miercuri, 27 iulie 2011

in ajutorul fetelor



Buna fetelor!Mi-am facut curaj astazi sa va scriu mai mult decat deobicei:D
Am descoperit recent blogul Aurorei Toma o tipa super draguta care ne impartaseste parerile ei despre anumite produse cosmetice si nu numai.Un post mi-a atras atentia imediat:cel referitor la parul deteriorat(http://tomaaurora.blogspot.com/search?updated-max=2011-07-03T06%3A23%3A00-07%3A00&max-results=7)
Sunt sigura ca toate ne-am confruntat la un moment dat cu varfuri despicate si par cam rebel de la placa ,vopsea si produse de styling.Aurora a gasit o solutie :spalarea parului cu balsam!Sincer am fost cam reticenta cand am citit prima data ,pentru ca stiam ca balsamul ingrasa parul intr-o oarecare masura,dar am zis sa incerc totusi.Dupa indicatiile Aurorei :
1.Se umezeste parul.
2.Se aplica o cantitate suficienta de balsam pentru a acoperi tot parul
3.Se lasa sa actioneze 5 minute(eu l-am lasat 10)
4.Se clateste parul(eu cand ma clatesc adaug si putina zeama de lamaie pentru stralucire)
Am folosit balsamul in loc de sampon de 4 ori pana acum si sunt extrem de multumita,parul meu e ondulat( nu mi-a placut niciodata:)) dar acum stau definite buclele(exact ca in pozele pe care le-am imprumutat :D de pe blogul Aurorei)

Spre ca v-am fost de folos si promit sa scriu mai des ceea ce mai aflu:D
V-am pupat si intrati si la Aurora!O sa gasiti super multe lucruri interesante!
O zi minunata!

Brau ''Make a wish''





Brau''Make a wish'' realizat din material de culoarea piersicii si turcoaz.Se leaga la spate cu fasii de dantela.Face parte din colectia ''Like a doll''-fetita rasfata cu ochi mari si ten de portelan care stie sa se faca remarcata prin atitudinea jucausa si copilaroasa.Aceasta fetita se regaseste in oricare dintre noi la un moment dat ,asa ca trebuie sa o lasam sa iasa la suprafata din cand in cand si sa-i faceeemmm toate poftele!!

Bentita ''Like a doll''




Bentita''Like a doll'' realizata din materiale de culoarea piersicii si turcoaz pe care am cusut floricele din acelasi material cu margelute turcoaz.Face parte din colectia ''Like a doll'''-fetita rasfata cu ochi mari si ten de portelan care stie sa se ...faca remarcata prin atitudinea jucausa si copilaroasa.Aceasta fetita se regaseste in oricare dintre noi la un moment dat ,asa ca trebuie sa o lasam sa iasa la suprafata din cand in cand si sa-i faceeemmm toate poftele!!
Pret 16 Ron

Brau ''Sweetie pie''






Brau ''Sweetie pie'' realizat din material coral pe care am aplicat floricele dantelate.La spate se leaga cu fasii de organza unturii.Face parte din colectia''Like a doll''
Pret 31 Ron

Set agrafe''I get what i want''





Set agrafe''I get what i want'' realizat din materiale in culori bombonii potrivite pentru o fata alintata care stie ce vrea. Face parte din colectia ''Like a doll''-fetita rasfata cu ochi mari si ten de portelan care stie sa se faca remarcata prin atitudinea jucausa si copilaroasa.Aceasta fetita se regaseste in oricare dintre noi la un moment dat ,asa ca trebuie sa o lasam sa iasa la suprafata din cand in cand si sa-i faceeemmm toate poftele!!
Pret 18 ron